top of page

Tätskikt / material

Trebolit utvecklar och marknadsför tätskiktsprodukter och andra byggprodukter speciellt anpassade för den svenska marknaden och det nordiska klimatet.

 

Trebolit tillhör de ledande inom produktion och utveckling av bitumenbaserade tätskiktssystem och det en självklarhet att erbjuda kompletta system för alla taktyper. Allt från prefabricerade detaljer till tätskiktsmaterial – från den lilla detaljen till optimerad funktionell helhet.

Trebolit samverkar med etablerade takentreprenörer över hela Sverige, bl a genom fortlöpande utbildning i läggningsteknik och produktkännedom.

 

Kvalitets- och miljöcertifiering enligt ISO 9001 respektive 14001 hjälper oss att säkerställa våra högt ställda krav.

 

Trebolit

 

"Vi startade vår verksamhet redan 1889, vilket innebär att vi är Sveriges äldsta företag i branschen. Därför kan vi lugnt påstå att vi mer än väl vet vad som krävs för att producera tätskikt som ger lång och trygg livslängd.

Trygghet på många plan

Alla våra tätskiktssystem är godkända av AB Tätskiktsgarantier i Norden (www.tätskiktsgarantier.se).

 

Detta innebär att våra entreprenörer som är anslutna till TÄTSKIKTSGARANTIER™ alltid erbjuder ett 15-årigt trygghetspaket. Premien för ansvarsutfästelsens hela 15-åriga period betalas in i förskott av Trebolit till ett svenskt försäkringsbolag. Tryggare än så kan det inte bli!"

 

Trebolit.png

TAKPAPP ÄR PRAKTISKT

 

Vid installation av papptak används olika taktäckningsmaterial och papper. Tillsammans med petroleumtjärat takpapper, tjärpapper, underlagspapp och takpappsklister kan vi åstadkomma det perfekta papptaket. Papptak är ett smidigt och billigt alternativ som passar för många olika typer av hus.

Och med tanke på den välutvecklade tekniken behöver varken kvalitet eller livslängd lida till följd av en snäll prislapp. Papptaken har en mycket bra isolerande funktion så att du kan stänga ute kyla och hålla inne värme, eller tvärt om.

 

I regel varierar själva processen av takläggningen från tillfälle till tillfälle. Inget tak är det andra likt och kundens önskemål spelar en stor roll i arbetet. Dock är arbetet alltid mycket smidigt. Papp är ett material som är enkelt att anpassa och som framför allt inte väger speciellt mycket. På så vis är det lättare att lägga än till exempel pannor som ofta väger mycket.

 

HÅLL DITT PAPPTAK TÄTT

 

Taket är den del av ett hus som tar mest skada genom åren. Allt från snöstormar och regnoväder till gassande sol och uttorkande hetta. Om vi inte tar hand om våra tak kan detta över tiden bli mycket problematiskt. Ett tak behöver i regel vara slitstarkt och kunna tåla dessa utomstående krafter. För att taket ska vara slitstarkt är det mycket viktigt att man använder sig av rätt material, ett högkvalitativt sådant. Det även viktigt att man lägger taket enligt konstens regler. Om dessa två faktorer är avbockade kommer du inte att uppleva några som helst problem med ditt papptak. Kvalitet lönar sig alltid i längden, därför bör du välja ett papptak av bra kvalitet i Stockholm.

FÖRDELAR MED TAKPAPP

 

I jämförelse med ett undermåligt material klarar sig papp många år längre. Detta är självklart beroende på olika faktorer som påverkar takets livslängd och även hur pass tjock själva takpappen är. Detta går att välja utefter förhållande, läge etcetera. När man undersöker de olika alternativen, och även priserna, är det viktigt att skilja på underlagspapp och takpapp. Dessa är två olika saker som infinner sig vid olika tillfällen i takläggningsprocessen, men arbetet är inte komplett utan båda delar.

När du letar efter ett bra utfört jobb, högkvalitativt material och professionella tjänster är det oss du ska kontakta! Hos oss kan du känna dig trygg att konsultera och boka takläggning. Vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för att utföra ett korrekt arbete med kundens upplevelse som högsta prioritet.

 

Vi utför arbeten både åt privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag i Skåne.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med papptak.

bottom of page